Uzenina zapečená s pórkem-test

Pórek nakrájíme asi na čtyřcentimetrové kousky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Takto uvařený pórek scedíme a necháme okapat. Poté pórek rozložíme do zapékací mísy vymaštěné polovinou dávky másla, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a posypeme pepřem. To vše zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem. Na to rozložíme na slabé plátky nakrájený sýr a posypeme paprikou. Nezapomeneme pokrýt povrch zbývajícím množstvím másla a dáme do rozehřáté trouby zapéct.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Surovina potřebné pro 4 porce:
1kg pórku, 60g másla, 200g klobásy, 200g tvrdého sýra, 1dl smetany, 1 bílý jogurt, ½ lžičky mleté papriky, mletý pepř a sůl

Přidat komentář